Golsfjellet/Stølsviddene - Vaffelrunden

Bookmark and Share

Liker du vafler? Raske og gode grusveier? Glad i dyr? - Ja da er utvilsomt Vaffelrunden på fjellet mellom Hallingdal/Hemsedal og Valdres turen for deg …

Stølsviddene er fellesbenevnelsen på fjellområdet mellom Tisleidalen og Syndin i Valdres samt Golsfjellet og Lykkja/Hemsedal i Hallingdal. Området har fått sitt navn utfra det aktive jordbruket her, og er i dag det området i Norge med flest aktive og levende støler (sætre).

I området er det hele 9 åpne besøksstøler, der du kan få en smak av det gode livet …

Vaffelrunden er en rundtur i dette området. Den ble etablert av medlemmer i Andebarkji TSK (lokal sykkelklubb i Hallingdal - sjekk www.andebarkji.com) og fikk navnet sitt utfra de eventyrlige mulighetene for å kjøpe vafler underveis:-).

De sprekeste og samtidig gjerrigste syklistene starter turen på Golsfjellet for å slippe bompengene på Valdressida av Tisleifjorden. Gjør du også det, følger du Golsfjellveien forbi Oset Høyfjellshotell, krysser Tisleiademningen og fortsetter til Furusetkrysset der GPS-loggen starter.

Dette er en rundtur og du kan selvsagt starte der det passer deg best og også sykle den retningen du selv ønsker.

Fra Furusetkrysset/Buastølen sykler du i retning Gaukelia. Her er en av de bratteste bakkene på turen, men paradoksalt nok skal du fortsette enda noen kilometer til du kommer til Brattåsen - hvor det er relativt flatt.

Utsikten er storslagen i alle himmelretningene og du kan nyte synet av Jotunheimen, Hemsedalsfjella, Hallingskarvet og like til Norefjell.

Veien fortsetter videre til Valtjernstølan. Veien er nå temmelig flat og du fortsetter videre ned forbi Gomobu og til Vaset. I bunn av bakkene følger du hovedveien til venstre og sykler opp forbi Krististølen til turens høyeste punkt ved Grønlihovda. Uanset hvor sprek du er, bør du unne deg en stopp på utsiktspunktet og nyte synet av den vakre Jotunheimen.

Gomobu er forøvrig første sted med servering av vafler, mens Vasetstølen ved Vasetvatnet er neste …

Fra toppen er det friske og deilie utforkjøringer forbi Rensenvannet, med flott badestrand, til Nøsen.Ta til høyre og stikk innom Nøsen om du er ute etter en vaffel eller to …

Hovedveien tar deg videre forbi Flyvassdemningen, langs elva Flya og videre til Langestølen (som er siste serveringssted for vafler …). Følg Tisleiveien videre tilbake til ditt utgangspunkt.

God tur!

Sporlogg detaljer:

  • Lengde : 51.09km
  • Oppover : 653.22m
  • Nedover : -629.66m
  • Laveste punkt : 820.62m
  • Høyeste punkt : 1053.26m

Kart

Laster...

Sporlogg grafer (Fusioncharts)Logg inn eller opprett en bruker for å laste ned sporlogg


Gjennomsnittlig karakter
(1 stem)